Opinió

Una ciutat de futur

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’actual model de ciutat del PSC és un model del segle passat, basat en la cultura del totxo i que ens ha portat a ser la ciutat amb més densitat de població de tota Europa. A aquestes altures, ha quedat demostrat que la recepta dels macroprojectes urbanístics del PSC no és bona per a la gent, sinó que va en contra del benestar i la salut.

Al fenomen de la massificació hem de sumar la total mancança de voluntat política, per part de l’equip de govern, per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació. Tenim molts edificis, excavadores i soroll; però no tenim gairebé arbres, parcs i horts urbans. El moviment veïnal i les entitats de la ciutat fa temps que insisteixen: l’Hospitalet necessita més verd i menys ciment. Lluites com la que es va guanyar tombant el PDU Gran Via o les reivindicacions al voltant de Cosme Toda ens assenyalen el camí: l’organització fraternal i col·lectiva dels veïns i veïnes és la llavor d’un futur millor a la ciutat.

La pandèmia ens ha posat davant del mirall, i hem après que necessitem més espai públic i menys especulació urbanística, perquè tots i totes tenim dret a gaudir la nostra ciutat. L’Hospitalet no es pot quedar enrere, hem d’entendre que ha nascut un nou paradigma que diu que les ciutats són per la seva gent, no pels especuladors. Per això s’ha de modernitzar per tal d’estar a l’altura dels nous temps i ser capaç d’afrontar els reptes de les grans ciutats. Compromís amb el medi ambient, mobilitat sostenible, lluita contra el canvi climàtic i habitatge digne.

Des del grup municipal d’En Comú Podem ho tenim clar: la ciutat necessita un nou model de ciutat que respongui a les necessitats actuals dels veïns i veïnes. Mitjançant la política, des dels carrers i les institucions, podem aconseguir-ho. Ha arribat el moment que replantegem la ciutat, entre tots i totes, per adaptar-nos al futur i deixar enrere el passat. Perquè les velles fórmules ja no funcionen.

No ens podem permetre una ciutat en mans de l’especulació urbanística i d’un govern més preocupat per no perdre el poder que per donar-li el poder a la gent. No ens podem permetre una ciutat envoltada de contaminació, perquè ens hi juguem la nostra salut i la de les generacions futures que visquin a l’Hospitalet. No ens podem permetre una ciutat amb més hotels que espais verds. Això ho pot entendre qualsevol persona, però sembla que el govern de la ciutat no està d’acord amb aquesta afirmació.

Tanmateix, no només tenim un govern del PSC que ha estat aplicant fórmules urbanístiques obsoletes, que ha deixat de banda els espais verds i la lluita contra la contaminació i que no soluciona els problemes d’inseguretat i higiene a l’Hospitalet. També es troba immers en un cas de presumpta corrupció que tothom coneix i que ja ha fet molt de mal a la bona imatge de la ciutat. Estem parlant del Cas Consell Esportiu.

L’any passat la UDEF (Unidad de Delincuencia Económica y Fiscal) va detenir a destacats membres del govern del PSC: Cristóbal Plaza, que va presentar la seva dimissió; Cristian Alcázar, tinent d’alcaldia i primer secretari del PSC a l’Hospitalet, i la mateixa alcaldessa Núria Marin. Després de declarar, van quedar en llibertat amb càrrecs, investigats per malversació de fons públics, prevaricació i associació il·lícita, entre d’altres. En el cas de l’alcaldessa: omissió del deure de perseguir delictes. El nombre de persones cridades a declarar va créixer com una taca d’oli, mentre el govern de Núria Marín decretava la llei del silenci.

Des del primer moment, el nostre grup municipal va exigir transparència i que les persones investigades fossin apartades cautelarment dels seus càrrecs. Però sembla que al PSC no contemplen depurar responsabilitats. Al contrari, fins ara han dedicat més esforços a protegir a les persones investigades que a mostrar-se compromesos amb la transparència. Per aquesta raó, el nostre grup municipal va decidir personar-se com a acusació popular al Cas Consell Esportiu. Assumint la defensa de les institucions, que són de tots i totes, i la responsabilitat de representar els interessos de la ciutadania.

La setmana passada, diversos mitjans de comunicació van publicar informació que apuntava al fet que des del Consell Esportiu –entitat sense ànim de lucre dedicada a la promoció de l’esport entre els i les joves– s’haurien pagat actes de la campanya electoral del PSC de l’Hospitalet a les últimes eleccions municipals. Considerem que aquesta situació és ja del tot insostenible. L’equip de govern de la ciutat no pot maltractar d’aquesta manera la institució i als veïns i veïnes de la ciutat. Per ètica, haurien de dimitir.

El cas es troba, actualment, en fase d’investigació. L’ombra de corrupció que planeja sobre el govern del PSC li està fent molt de mal a la imatge de la ciutat. A L’Hospitalet En Comú Podem continuarem ferms fins a arribar al fons d’aquest cas. Perquè els veïns i veïnes de la ciutat, gent honesta i treballadora, mereixen transparència a les seves institucions. Ho he dit i ho continuarem dient amb total claredat: davant la corrupció tolerància zero.

Vostès, veïns i veïnes, mereixen una ciutat millor. Es mereixen una ciutat sostenible i de futur. Una ciutat on poder desenvolupar els vostres projectes de vida. Tenim dret a gaudir de la nostra ciutat. Entre tots i totes aconseguirem que arribi el canvi que tant necessita la nostra ciutat. El futur, per molt que alguns insisteixin a reproduir els errors del passat, és ja imparable. I si treballem juntes, només podem guanyar.

Ana González és la portaveu del Grup Municipal de L’Hospitalet En Comú Podem.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat