Cultura

“Tres generaciones bajo un mismo techo” a la Tecla Sala

L’exposició “Tres generaciones bajo un mismo techo”, del dibuixant Jaime Martín, es pot visitar a la biblioteca Tecla Sala fins el 14 d’abril.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

25/03/2021.- L’exposició “Tres generaciones bajo un mismo techo”, del dibuixant Jaime Martín, es pot visitar a la biblioteca Tecla Sala fins el 14 d’abril. El passeig per il·lustracions i documents històrics del propi autor i la seva família fa un recorregut per la trilogia en la que Martín explica la vida de tres generacions, que van de la Guerra Civil a les portes de la transició.

L’hospitalenc Jaime Martín va ser guardonat amb el premi Ivà de la 36a Mostra del Còmic de Cornellà, al millor historietista professional. Fruit d’aquest premi neix l’exposició “Tres generaciones bajo un mismo techo”, on es mostren fragments de “Jamás tendré 20 años”, “Las guerras silenciosas” i “Siempre tendremos 20 años”. La trilogia de Martín, inspirada en la seva família, fa un recorregut per les darreres dècades socials i polítiques de la societat catalana i espanyola.

L’exposició es podrà visitar a la biblioteca Tecla Sala fins els 14 d’abril, i està composta per deu panells en els quals l’autor uneix els diversos volums de la trilogia.

Jaime Martín va guanyar el Premi Ivà de la Mostra de Còmic de Cornellà. Bibian Escudero

“La història de la seva família és molt semblant a la història de molts de nosaltres” diu Rosa de Mena, bibliotecària responsable de la secció de còmic de la biblioteca central Tecla Sala. Per la bibliotecària, “és molt important que els joves que passen per la biblioteca puguin veure la realitat de la ciutat que ha anat canviant”. Una exposició que, afirma de Mena, “ajuda a recuperar la memòria històrica de l’Hospitalet”.

La relació de Martín amb aquesta biblioteca és especial. El dibuixant va presentar el darrer volum de la trilogia, “Siempre tendremos 20 años”, a la Tecla Sala precisament quan aquesta va celebrar el seu vintè aniversari.

“Tres generaciones bajo un mismo techo” ha estat exposada a la biblioteca central de Cornellà i a les xarxes socials no ha faltat qui ha demanat portar-la a diferents llocs. Una cita obligada pels amants del còmic i de la memòria històrica de la ciutat.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat