12 Barris

Reclamen un nou Pla de Protecció del Patrimoni per a l’Hospitalet

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Més d’una cinquantena de persones es van concentrar el passat dimecres 19 de gener, davant de la casa Querol, a la Ronda Torrassa, 91, convocats pel col·lectiu Defensem el Castell de Bellvís. El principal objectiu: reivindicar un nou Pla de Protecció del Patrimoni local, un nou PEPPA, per a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat.

L’acte va comptar amb la presència de força representació política, associativa i de moviments socials de l’Hospitalet de Llobregat. Van assistir membres de les associacions de veïns i veïnes de Santa Eulàlia, Collblanc- Torrassa i La Florida i entitats com el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, a banda de participants de moviments socials de l’Hospitalet, entre altres, del grup Patrimoni l’Hospitalet, Stop Massificació Cosme Toda, Reactivem Districte II, No Més Blocs, el Jardín del Fénix, L’H Verd… També es va poder veure a regidors i regidores d’ERC, En Comú Podem, PP i Ciutadans, a banda de representants de grups polítics com Alternativa d’Esquerres.

Roser Piñol, portaveu de Defensem el Castell de Bellvís, va concloure la lectura del manifest amb una demanda concreta: “que es faci una recerca exhaustiva, es documentin i es preservin, amb criteris de protecció sòlids i democràtics, edificis de valor històric i simbòlic com aquest”. Piñol es referia a la Casa Querol, un habitatge de dues plantes edificat a la dècada de 1920 i 1930 (la remunta) i obra dels germans Puig i Gairalt i que ara es troba en un clar estat d’abandonament. Aquesta casa destaca per la seva ornamentació ceràmica de colors combinada amb maó i forjats de ferro llavorat.

El col·lectiu Defensem el Castell de Bellvís explica al seu manifest que: “el patrimoni no només són pedres, són fets, vivències, formes de vida reflectides en els carreus d’aquestes modestes cases”, al mateix temps que es lamenten perquè: “als darrers anys hem perdut antigues naus industrials, vaqueries, habitatges unifamiliars…” i conclouen que no poden tolerar que “els testimonis del nostre passat es quedin enrere”.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat