Laboral

L’atur puja lleugerament a l’agost

A l’Hospitalet l’atur puja en 118 persones situant-se en una taxa del 9,6%.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

A l’Hospitalet de Llobregat l’atur registrat en agost ha pujat un 1% respecte al mes passat de juliol (al conjunt de Catalunya ha pujat un 2,8%), un increment de 118 persones, segons dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya. A la sèrie, continua sent una bona xifra, ja que l’atur segueix per sota als nivells d’abans de la pandèmia, situant-se en una taxa de 9,6%.

Els sectors on es nota més aquest petit increment de l’atur intermensual són: educació (18%), activitats artístiques (6,4%) i informació i comunicacions (9,3%). Respecte a l’agost de 2021, la majoria d’activitats han baixat els percentatges d’atur, destacant l’hosteleria (-27%) i transport i emmagatzematge (-21%). Només el sector d’educació ha vist incrementat el seu atur interanual (+1,5%).

L’atur estructural de llarga durada

La xifra negativa continua sent l’atur de llarga durada (més d’un 1 any), que tal com hem analitzat altres vegades, representa més del 40% del conjunt de les persones en situació d’atur registrada (4.943 persones), tot i que ha baixat 2 punts respecte al mes de juliol. D’aquest grup, la majoria són dones (59,6%).

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat