12 Barris

El projecte ‘Vacances en pau’ a l’Hospitalet necessita famílies d’acollida

L’Associació l’Hospitalet amb el Sàhara fa una crida per trobar, en menys d’un mes, 11 famílies d’acollida per aquest estiu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Des de l’Associació l’Hospitalet amb el Sàhara no troben els motius, però avui dia només compten amb la meitat de les famílies que necessiten perquè el projecte ‘Vacances en pau’ a l’Hospitalet tiri endavant. Així ens ho confirma Luisa García, de l’Associació l’Hospitalet amb el Sàhara: “ara mateix tenim 11 famílies, comptant famílies antigues”. Una situació que posa en perill el projecte ‘Vacances en pau’ a l’Hospitalet.

Encara que aquest problema el tenien ja present en el moment de l’anunci de la tornada del projecte ‘Vacances en pau’, com ens comentava al març Lucía Salvador, de la junta directiva de l’Associació l’Hospitalet amb el Sàhara: “És molt difícil trobar famílies, llavors no pararem la cerca”; aquesta situació provoca una gran inquietud a l’associació: “tenim un gran problema, perquè si no podem gastar de forma completa els diners de la subvenció del projecte, no el podrem fer; i no vindrà cap nen”, explica Luisa García.

Foto de família del projecte Vacances en Pau fa uns anys a l’Hospitalet de Llobregat

Tenen un mes escàs per poder aconseguir com a mínim 11 famílies més, i arribar així al mínim de 22 famílies en total. Per aquest motiu des de l’Associació l’Hospitalet amb el Sàhara fan una crida especial a les famílies que puguin estar interessades a acollir una nena o un nen sahrauí aquest estiu. Pots contactar amb l’Associació l’Hospitalet amb el Sàhara escrivint un whatsapp al telèfon 636 022 526 o 629 07 19 56 o enviant un email a hospitaletambelsahara@gmail.com i indicant un telèfon de contacte.

El projecte ‘Vacances en pau’

El projecte ‘Vacances en pau’ és un projecte on nenes i nens del poble sahrauí passen els mesos d’estiu (els més durs del desert del Sàhara) amb famílies d’acolliment de tot Espanya. Està organitzat per la Delegació del Front Polisari i les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí i va néixer l’estiu del 1979, arran d’una iniciativa feta pel partit comunista espanyol. 

Aquest any, després de l’aturada per la pandèmia, el projecte s’ha reformulat i vindran nens de 8 anys, un canvi que Luisa García veu positiu, ja que “de cara als pares és millor, perquè així els nens poden venir quatre anys seguits, i es crea un vincle molt bonic entre el nen i els pares”. Per la seva banda, Irene Portal és molt sincera amb la seva experiència com família d’acollida: “quan entres en contacte amb el Sàhara… t’acull”.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat