Cultura

Els llibres més llegits a l’Hospitalet de Llobregat el 2022

Llibreries i biblioteques locals comparteixen quins són els títols que han tingut més èxit a les seves prestatgeries.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Quan queden pocs dies per acabar l’any, tendim a mirar enrere i reflexionar sobre el que hem viscut i les decisions que hem pres al llarg de dotze mesos. Pel que fa a la literatura, ens preguntem: quins llibres s’han llegit més a l’Hospitalet de Llobregat durant l’any 2022?

Per tal d’esbrinar-ho, hem preguntat a les nostres veïnes llibreteres d’Espai Llavors, a Collblanc, a les companyes de Perutxo i la llibreria de segona mà Re-Read, ambdues ubicades al barri del Centre. També, hem demanat a les Biblioteques públiques de la nostra ciutat els llibres més prestats.

En novel·la regnen les autores

Si parlem de novel·les per a adults, trobem preferències diverses. A la llibreria cooperativa de Collblanc, destaquen les obres escrites per  dones, entre elles, ‘Lo que hay’ de Sara Torres (Reservoir Books, 2022), que gira entorn el dol per la mort materna així com sobre el desig i les relacions sexo-afectives entre dones; i la novel·la debut ‘Supersaurio’ de Meryem El Mehdati (Blackie Books, 2022), sobre la precarietat que viu una jove a les Illes Canàries.

A Perutxo, en canvi, predominen les novel·les escrites per periodistes, entre elles: ‘Benvolguda’ d’Empar Moliner (Columna Edicions, 2022), Premi Ramon Llull d’enguany, que té com a tema central el desamor. Al Re-Read es llegeixen, sobretot, les sagues de ‘Crepúsculo’ de Stephenie Meyer (Alfaguara, 2006) i la narrativa de Mercè Rodoreda. Per últim, la novel·la més prestada a les Biblioteques de la nostra ciutat ha sigut ‘Últimos días en Berlín’ de Paloma Sánchez-Garnica (Planeta, 2021) ambientada a l’Alemanya nazi.

Què llegeix la mainada hospitalenca?

Els petits lectors d’Espai Llavors llegeixen, sobretot, la sèrie gràfica ‘Bitmax &Co’ de Jaume Coponys i Liliana Fortuny (Combel, 2022), destinada a primers lectors, que els endinsa en les aventures d’un conjunt d’animals; i ‘Salvatge’ d’Emily Hughes (Libros del Zorro Rojo, 2015), un àlbum il·lustrat recomanat a partir dels quatre anys, que ens explica la vida d’una nena que viu a la natura.

Les novel·les juvenils predominen entre les lectores de la Perutxo, com ‘L’Heroi del bus nocturn’ d’Onjali Q. Raúf (La Galera, 2021), per a lectors a partir de dotze anys, que tracta temes com l’assetjament escolar i el potencial transformador de l’amistat; i, per als primers lectors, es destaca ‘El tresor d’en Barbablava’ d’Àngels Navarro i Mariona Cabassa (Bambú, 2010), on el protagonista ha de resoldre enigmes per tal de trobar el tresor més preuat.

La sèrie ja gairebé clàssica entre el jovent, ‘El diari de Greg’ de Jeff Kinney (RBA, 2008) i la col·lecció titulada ‘Els futbolíssims’ de Roberto Santiago (Cruïlla, 2014), recomanada a partir dels vuit anys, són els que més han triomfat a la llibreria Re-Read.

A les Biblioteques de la ciutat, tanmateix, destaquen amb molta diferència les lectures de ‘Naruto de Masashi Kishimoto’ (Glenat, 2002) i ‘Bola de Drac’ d’Akira Toriyama, degut a la quantitat de volums publicats. Però, també, entre els més prestats, hi trobem el còmic a partir dels vuit anys ‘¡Sonríe!’ de Raina Telgemeier (Maeva, 2011) i la sèrie ‘Isadora Moon’ de Harriet Muncaster (Alfaguara, 2017) sobre les aventures divertides i sorprenents d’una petita vampiressa.

‘Català per a adults’, un clàssic a les prestatgeries

Finalment, d’entre els llibres per a adults de no-ficció, a Llavors predomina el fanzine ‘La literatura no es lugar para pobres’ de Sergio Chesán (Piedra Papel Libros, 2022), veí de la ciutat. A més, cal mencionar que el llibre d’adults per aprendre català, ‘Som-hi bàsic 1’, editat per Barcanova, es troba entre els més venuts tant a Perutxo com a Llavors.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat