Política

Esquerra Republicana denuncia a Núria Marín per “l’ús partidista de recursos públics”

ERC i EUiA portaràn la seva reclamació davant la Junta Electoral afirmant que l’alcaldessa de l’Hospitalet “utilitza el seu càrrec en ple període electoral per participar en actes electoralistes”
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Esquerra Republicana ha emès un comunicat on explica que denunciaran a l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, davant la Junta Electoral, per “la utilització partidista”, segons explica la formació republicana, “de recursos públics en el context de les pròximes eleccions municipals ja convocades. Entre els exemples recollits a la seva denúncia està la seva participació en un acte organitzat aquesta mateixa tarda, per la publicació El Llobregat, amb l’anunciada assistència de Núria Marín com a candidata i amfitriona”. Segons Esquerra Republicana de l’Hospitalet i els seus socis d’EUiA, aquest fet suposa un “incompliment de la normativa electoral”.

Segons ERC, l’acte d’avui organitzat pel diari El Llobregat “té una connotació electoral” donat que es presentarà una enquesta elaborada per l’empresa Taforasia que, segons resa el comunicat del partit opositor, “no té cap solvència tècnica o professional i fins ara era aliena als estudis d’opinió i la demoscòpia”. Davant la presència de Núria Marín a aquest acte, el principal partit de l’oposició i EUiA, amb qui concorreran als vinents comicis locals, han volgut denunciar el que és, per a ells “una clara vulneració de la necessària neutralitat de les institucions públiques”.

A més a més, també recorden que van denunciar la campanya DiàlegsLH de Núria Marín en les darreres setmanes, amb diners públics, on, expliquen des del partit que “s’ha dedicat a presentar i prometre projectes que no s’han fet durant aquests quatre anys” i que “hauria de vendre com a candidata i no des de la institució”. ERC, juntament amb EUiA, exigeixen una campanya neta, amb neutralitat institucional. Altres formacions polítiques com ara Alternativa d’Esquerres, l’Hospitalet En Comú Podem o CUP l’Hospitalet també es van mostrar indignats als seus canals comunicatius per la mateixa campanya DiàlegsLH.

Preguntat al partit republicà des de Districte7, es reafirmen en la idea que l’ajuntament, com a institució, “no pot participar en un acte de marcada connotació electoral”, com és la presentació de l’enquesta del mitjà El Llobregat, ni tampoc que “Marín pugui acudir com a l’alcaldessa a la vegada que ho fa com a candidata”.

Aquesta situació té paral·lelismes clars amb la campanya publicitària de l’ajuntament als mitjans de comunicació, prèvia a les eleccions, tot i que abans de la convocatòria electoral, per tant, en un període legal. N’és un exemple el reportatge del programa La Ciutat, a Onda Cero. Preguntat a ERC sobre aquest assumpte, expliquen que investiguen “les trobades anomenades Diàlegs L’H”, prèviament esmentades, i que denuncien que “s’han tirat endavant al marge dels òrgans de participació, els consells de districte”. Davant les preguntes de l’oposició a l’equip de Govern local, fonts internes d’ERC asseguren que: “s’han negat a donar comptes i informar del seu cost”.

Prohibicions legals durant el període electoral

Les eleccions municipals de maig 2023 van quedar convocades el passat 3 d’abril, mitjançant un Reial decret confirmat pel ministre de la Presidència, que obria, per tant, el període electoral. Un temps que comporta certes limitacions en quan a comunicació institucional i política. D’aquesta manera, durant el període electoral queda prohibit realitzar qualsevol acte que sigui finançat directament o indirectament pels poders públics i que contingui al·lusions a les realitzacions o assoliments obtinguts o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions. Així mateix durant aquest període també queda prohibit realitzar qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics o projectes d’aquests, qualsevol que sigui la denominació utilitzada, sense perjudici que aquestes obres o serveis puguin entrar en funcionament en aquest període.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat