Política

Els partits de l’Hospitalet comencen la campanya electoral a les municipals del proper 28 de maig

Ha començat la campanya i ho ha fet aquesta matinada amb els caps de llista penjant els primers cartells. S’esperen dues setmanes de molta tensió amb diversos objectius per part de tots.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ahir a la nit es va fer el primer acte de la campanya electoral a les municipals del proper diumenge 28 de maig, amb la simbòlica penjada de cartells per part de tots els partits que competiran per entrar a l’hemicicle hospitalenc en dues setmanes. Els caps de llista van sortir al carrer amb part del seu equip de campanya per fer la tradicional primera penjada dels cartells electorals que ompliran la ciutat els propers dies.

La Plaça de l’ajuntament va ser l’escenari escollit per diversos partits, entre ells Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadans, liderats per Jaume Graells i Miguel Garcia del Valle respectivament, per començar la campanya amb els respectius cartells. Del Valle ho va fer amb part del seu equip, se’l va veure animat i amb ganes de començar unes eleccions que marcaran el futur de la marca, no només a la ciutat, també a la resta de municipis catalans.

Pel que fa a ERC, Graells va estar acompanyat de la número dos, Sílvia Casola, i van iniciar-se davant de l’ajuntament com a acte simbòlic. El partit aspira a millorar els resultats de fa quatre anys, els millors de la seva història amb Toni Garcia al capdavant, sent una força que pugui disputar l’actual majoria absoluta del PSC.

Precisament, el partit que actualment governa l’alcaldia, el Partit dels Socialistes, va fer un últim acte de precampanya davant del Mercat de Bellvitge a les 20 h de la tarda, i ben entrada la nit van començar la penjada de cartells des de la seva seu. El PSC, que governa la ciutat des de 1977 (totes les eleccions dins del període de democràcia), aspira a revalidar de nou la majoria absoluta de Núria Marín, l’actual alcaldessa, que torna a la reelecció.

Els més matiners van ser el Partit Popular de L’Hospitalet, que amb la seva cap de llista, Sònia Esplugas, al capdavant, van començar la penjada una estona abans de les 00h, a la Plaça Francesc Macià de Santa Eulàlia, just davant dels estudis de TV L’Hospitalet. Allà, Esplugas es va mostrar convençuda de poder lluitar per millorar els resultats, ara mateix amb només un regidor, la seva única representació dins del consistori.

També van decidir començar pel centre L’Hospitalet en Comú Podem, que de la mà del seu cap de llista, Manuel Domínguez, i amb el lema “Sumar per transformar”, van decidir recórrer la Rambla Marina a l’alçada d’Avinguda Carrilet per fer la primera penjada de cartells. Els comuns aspiren a millorar uns resultats del 2019 que els van deixar en tercer lloc, disputant-se el segon lloc amb ERC.

Altres partits sense representació també van començar ahir els actes de campanya. Alternativa d’Esquerres va fer la penjada a la Torrassa, posteriorment a fer un dinar de germanor. AE es torna a presentar per mirar de millorar els resultats dels anteriors comicis, i després de quatre anys de feina pels barris, els membres de la coalició estan convençuts de poder-ho fer.

En el cas de la CUP es va optar per no donar informació sobre la penjada i mostrar un to més reservat. D’altres, com Junts per L’Hospitalet, aspiren també a tornar a l’hemicicle, i ho fan de la mà de Teresa Rubio. També van deixar-se veure en llocs puntuals de la ciutat, com la Rambla Just Oliveras. Finalment, Decideix L’Hospitalet, candidatura que lidera l’ex cap dels comuns Ana Gonzàlez, va decidir començar també a la Plaça Francesc Macià.

A partir d’avui, els partits polítics començaran una sèrie d’actes que els ha de portar per tota la ciutat. Seguiu l’actualitat a través del portal Districte 7, a la pàgina web i a les xarxes socials.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat