12 Barris

Conflicte sindical al nou hospital Covid de Bellvitge

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’Hospital Universitari de Bellvitge es prepara per inaugurar el nou edifici destinat exclusivament a pacient amb Covid i ho fa marcat per la polèmica laboral. Els sindicats amb representació a la junta de personal han denunciat de manera unànime que la proposta feta per part de la direcció de l’Hospital suposava “una pèrdua de drets laborals per al personal sanitari” al no contemplar-se el temps de relleu entre torns, l’anomenat solapament.

Fonts de l’Hospital han afirmat a Districte 7 que aquesta problemàtica es va resoldre el mateix dijous, dia en què va tenir lloc la reunió, i “es mantindran les condicions, incloent el temps de solapament”.

El solapament sanitari serveix perquè els professionals puguin traspassar-se la informació sobre l’estat dels pacients en els canvis de torn. Aquesta tasca la duu a terme tot el personal sanitari malgrat, segons han informat fonts de diversos sindicats, només la cobra la cobra el personal d’urgències. “El solapament dura uns 30 minuts i aquells que ho cobren, els d’urgències, només tenen 15 minuts remunerats en el cas de les infermeres i 10 minuts les auxiliars”, afirma la delegada de la CGT a la junta de personal de l’Hospital de Bellvitge, Maribel Ramírez.

“Estem satisfets per la resposta unànime dels sindicats, però aquest temps de solapament s’hauria de reconèixer a tot el personal sanitari” ha denunciat Teresa López, delegada a la junta de personal la Intersindical-CSC, un punt en el qual coincideix amb Ramírez.

Un estudi liderat per l’Hospital del Mar va desvetllar la setmana passada que el 45% dels sanitaris es troben en risc alt de tenir un trastorn mental. Deu mesos després de la primera onada de la pandèmia, el personal sanitari es troba exhaust. “No som herois, som treballadores amb drets que no es respecten” assevera Ramírez, i deixa clar que tot el personal de l’Hospital ha donat el màxim per “tractar a tots els pacients al llarg de la pandèmia, no s’ha deixat a ningú enrere”.

L’edifici Covid de l’Hospital Universitari de Bellvitge s’inaugurarà el proper 25 de gener, comptarà amb quatre plantes d’atenció i 64 nous llits d’hospitalització. La planta baixa i la primera es destinaran a l’atenció i seguiment de les urgències respiratòries i de pacients amb sospita de COVID-19, mentre que les plantes 2 i 3 estaran destinades a l’hospitalització convencional de pacients amb COVID-19.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat