12 Barris

La comunalitat urbana de La Florida es presenta amb activitats al carrer

Projecte d’intercooperació d’entitats del barri per impulsar projectes econòmics amb visió social i cooperativista
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El passat divendres 16 el carrer Pins de La Florida es va vestir de festa. La comunalitat urbana ‘La Florida s’aveïna’ va celebrar una jornada plena d’activitats per presentar públicament al barri el seu projecte. 

Aquesta iniciativa té com a objectiu “construir alternatives al sistema econòmic actual des de l’Economia Social”. És a dir, vol acompanyar i posar en marxa iniciatives cooperatives o col·lectives que generen activitat econòmica i oportunitats laborals dins del sector de l’economia social. També, acompanyar iniciatives que donin resposta a les necessitats formatives, socials i econòmiques del barri des del suport mutu i una visió comunitària.

La Florida s’aveïna està impulsada per la cooperativa Keras Buti, per l’associació de veïns i veïnes de La Florida i per les associacions MUET (Mujeres Unidas Entre Tierras) i JIS (Joves per la Igualtat i la Solidaritat) i, a banda del suport d’altres entitats del barri, compta amb finançament de la Generalitat de Catalunya, concretament des de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball.

Ràdio en directe al carrer Pins de La Florida. Foto: Zaida Franco

Durant tota la tarda del divendres 16 es va omplir el carrer de parades informatives, xerrades, debats, espai de joc per a la canalla i espais de creació. AC Ràdio Show va ser el presentador i dinamitzador de la jornada amb sessió especial de ràdio en viu. Pels seus micròfons van passar, entre altres, representants de l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, qui van explicar les eines i oportunitats que ofereix el cooperativisme. També, els advocats que duen a terme l’assessorament jurídic gratuït a les veïnes des del programa Des dels Blocs, van compartir el seu coneixement sobre les exclusions provocades per la llei d’estrangeria i la lluita contra els desnonaments. 

Foto: Zaida Franco

Entre el públic, gent de totes les edats que podien apropar-se a aprendre cistelleria de la mà de Rafi, de Veus Gitanes, a consultar publicacions de la fanzinoteca de LaFundició o a jugar amb els nens i nenes a la zona habilitada com a espai de joc lliure. 

Foto: Zaida Franco

La jornada va tenir una cloenda musical, amb les actuacions d’una bona representació d’artistes del barri amb estils molt diversos. Van actuar al carrer Pins per posar banda sonora a la comunalitat urbana La Florida s’aveïna: Ikram, 4ché y Eleazar, Judit Yellow i La K i la B.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat