12 Barris

Aturen el desnonament de la Sandra, una dona amb discapacitat

La comitiva judicial ha ajornat el llançament fins al proper 3 de juny, davant de les protestes del Sindicat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El Sindicat de Llogateres ha aturat el desnonament de la Sandra Bobelyte, una dona lituana amb discapacitat que viu al carrer Vallparda del barri de la Torrassa. Sense presència policial i només amb la comitiva judicial, un grup de veïnes convocat pel Sindicat han aconseguit aturar el llançament i ajornar-lo fins al proper 3 de juny.

El Sindicat, liderat en aquesta acció d’avui per la Mari Carmen, ha aplegat una desena de veïnes i veïns que han ajudat a aturar en primera instància el desnonament. La Sandra viu des de fa 4 anys en un pis del carrer Vallparda, propietat de la Encarnación. En aquest cas, tant el Sindicat com el veïnat no han acusat a la propietària, sinó als serveis socials del municipi, els quals no han actuat amb prestesa davant d’aquesta situació, com ha denunciat la mateixa Sandra i les persones que l’acompanyen.

Moment de la firma del document conforme s’aturava el desnonament

Sandra Bobelyte té una discapacitat física que l’ha obligat a viure en una cadira de rodes. La seva invalidesa està reconeguda i això és el que defensava el Sindicat de Llogateres davant la comitiva i dels diferents veïns de la finca, que no estan gens contents amb el comportament d’ella ni de les persones que hi conviuen. Segons aquests veïns, de nit se senten molt sorolls i no volen que això continuï així.

La comitiva judicial ha ajornat el desnonament fins al proper 3 de juny, que apareixeran de nou amb l’assistència de l’ARRO, la unitat de recursos operatius dels Mossos d’Esquadra. Bobelyte, de 40 anys, va arribar en fa 17 a l’estat espanyol i fins fa poc va poder treballar, fins que una malaltia la va deixar amb mobilitat reduïda i sense poder-se valdre per ella mateixa. En David, veí i amic personal, l’ajuda des de fa un temps i col·labora amb les altres tres persones que conviuen amb la Sandra. Ell denuncia que la Sandra ha tingut diverses entrevistes amb assistentes socials però que mai s’ha trobat cap solució.

Discussió entre veïns de la finca i el Sindicat de Llogateres

Ara, l’objectiu del Sindicat és trobar una alternativa habitacional, de cara a poder abandonar aquest pis que pertany a la Encarnación. Segons admeten, la idea és causar els menys problemes possibles a les dues parts, doncs en aquest cas, com expliquen, no es troben davant d’un gran tenidor, sinó d’una persona en particular que necessita del lloguer de la seva propietat.

El llançament s’ha aturat 40 minuts després de l’aparició de la comitiva judicial, que en una primera instància ha vingut per observar la situació i negociar amb el sindicat.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat