12 Barris

Polèmica per la vacunació de la gent gran dels barris del sud en un hotel

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Les més de 17.200 persones majors de 80 anys de l’Hospitalet estan citades, des d’aquest dimarts, a vacunar-se contra la Covid-19 seguint la campanya del departament de Salut. El personal sanitari està subministrant la vacuna Pfizer després que els centres d’assistència primària (CAP) de la ciutat hagin comunicat telefònicament el dia i hora indicat a cada persona.

El dispositiu compta amb diversos punts de vacunació. Per al veïnat de la zona centre i part de la zona nord s’ha habilitat el Casal de Can Serra com a centre de vacunació. Als barris de Collblanc i la Torrassa es duu a terme als CAP corresponents.

Desconcert a la zona sud

Els barris del sud -Bellvitge, el Gornal, Santa Eulàlia i Gran Via Sud- tenen com a centre de vacunació l’Hotel SB, conegut com a Hotel Salut per la seva conversió en suport sanitari al llarg de la pandèmia. Aquest establiment turístic està ubicat al carrer de les Ciències, a escassos metres de la frontera amb Barcelona.

Alguns cotxes en doble fila, taxis esperant a la porta i una cua de gent gran a l’exterior que avançava ràpidament han estat la tònica al llarg d’aquest matí a les portes de l’Hotel Salut. Diversos familiars de les persones vacunades han acompanyat a la seva gent gran perquè “tenen la mobilitat molt reduïda” o “es desorienten amb facilitat” en un lloc completament nou per a ells.

A la sortida del recinte, després d’esperar al pati de l’hotel per comprovar que no tenien efectes secundaris immediats, tota la gent gran amb qui ha parlat Districte 7 ha explicat que el dispositiu “està molt ben preparat” i el personal sanitari és “molt atent”.

L’Hotel SB és el centre de vacunació de referència de la zona sud. Districte 7

Un espai desconegut

Alguns dels vacunats que disposen d’una bona mobilitat, o fins i tot encara condueixen, s’havien apropat a la zona el dia anterior ja que “no sabíem on era” i no volien confondre’s d’emplaçament. El cas més atrevit és el de la Rosa, veïna de Bellvitge, que ha sortit de casa seva a peu “perquè sabia que el carrer de les Ciències comença un cop creues la Gran Via a l’alçada de Bellvitge” i ha acabat caminant més de 2 quilòmetres fins arribar a l’Hotel.

El fet que el centre estigui allunyat dels barris de Bellvitge, el Gornal i algunes zones de Santa Eulàlia ha generat desconcert. “La campanya de vacunació de la grip es va fer a l’antic Casal de la Gent Gran de Bellvitge, no entenc per què aquesta vegada no s’ha fet allà”, han confessat diverses persones que han estat vacunades.

L’AVVIB reivindica la vacunació als equipaments de Bellvitge

L’Associació de Veïns Independent de Bellvitge (AVVIB) ha expressat, en un comunicat, el seu malestar amb la vacunació de la gent gran de Bellvitge a l’Hotel SB. El moviment veïnal ha reivindicat que les vacunacions tinguin lloc al CAP o a altres equipament públics, per estalviar el trajecte a la gent gran i per no “malbaratar les finances públiques” en recursos privats, quan n’hi ha de públics i disponibles.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat