12 Barris

Teatre i música per recordar que ja són 30 anys sense justícia per a Pedro Álvarez

Les actuacions començaran a les 16 hores a la plaça que porta el nom del jove assassinat a l’Hospitalet l’any 1992. Assassinat tancat, sense culpable, pel Tribunal Suprem el passat mes de juny.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Menjar popular, teatre i música al carrer. La Plataforma Pedro Álvarez ha organitzat aquest dissabte 15 d’octubre una jornada reivindicativa en record del jove assassinat ara fa gairebé 30 anys a l’Hospitalet de Llobregat. El lloc escollit, com no podria ser d’una altra manera, és la plaça que popularment porta el nom d’en Pedro Álvarez, la plaça Granada, molt a prop de la cantonada de l’Avinguda Catalunya al barri La Florida, on el 15 de desembre de 1992 un tret va acabar amb la vida d’en Pedro. Un crim pel qual cap persona ha estat jutjada tot i les proves que apuntaven a un únic sospitós, policia nacional en actiu en aquella època. Un cas que el Tribunal Suprem va declarar oficialment prescrit enguany.  

Amb el suport de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Florida, la Plataforma Pedro Álvarez proposa una jornada amb un cartell (dissenyat per Azagra) ple d’activitats. A les 14 hores, menjar popular per obrir el dia. A continuació, al voltant de les 16 hores, la companyia teatral de Javier Villena presentarà una obra escènica. A les 17 hores comença el torn dels concerts, amb més d’una dotzena de bandes o artistes confirmats.  

Obriran les actuacions musicals  Camàlics i les seguiran: Tus Vecinos, Animal Farm, Mateòlica o NSN Tito. També, Opus Pain, l’Autista punk, La K y la B, Jo Solana-Juanito Pikete, Kike Ubieto, Último Recurso, Dilemia, Qutr3s, Brote, Quartet. El grup Mobylette serà l’encarregat de la cloenda de la jornada. Aquest grup va ser un dels primers grups a dedicar una cançó a la memòria de Pedro Álvarez i a la lluita de la família i de la plataforma que les hi dona suport.

I és que aquesta jornada musical, que el dissabte fa la seva segona edició, té el seu origen a un CD recopilatori que es va editar l’any passat amb temes originals dedicats a Pedro Álvarez i a la seva família. Un homenatge musical reivindicatiu que destina els fons a donar suport a les accions de la Plataforma Pedro Álvarez.  

Durant la jornada, igualment, es durà a terme la tradicional lectura del manifest a càrrec de Juanjo Álvarez i que en 2022 portarà per nom 30 anys sense Pedro. També, la visita a l’arbre que sempre, des de fa dècades, porta flors en record d’en Pedro Álvarez, allà on va perdre la vida.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat