Cultura

Què fer per Sant Jordi a l’Hospitalet?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Arriba Sant Jordi, i arriba en mig de l’anomenada quarta onada de la Covid-19. En mig de les restriccions de mobilitat comarcal i de restauració o comercials dictades pel Procicat. Aquesta edició del dia del llibre, el drac i la rosa es preveu intensa a l’Hospitalet, però sense les aglomeracions que acostumaven a acompanyar la Diada entre flors, artesania, llibres i gent amb ganes de festejar un dia de cultura, regals i alegria.

Com cada 23 d’abril la Rambla Just Oliveras acollirà la tradicional fira de casetes, però amb mesures extres de seguretat sanitària. Aquest any hi haurà una entrada única a la mostra, on es faran el control de temperatura i de l’aforament. Només es podrà fer el recorregut en una direcció.  L’entrada es farà pel carrer d’Enric Prat de la Riba i la sortida pel carrer de Provença.

No hi faltarà la tradicional signatura d’autors i autores de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat dins d’aquest espai habilitat a la Rambla Just Oliveras.

Però aquest no serà l’únic espai de la ciutat on trobar llibres al carrer. Les llibreries i les floristeries tenen permís de la Generalitat de Catalunya per vendre, al llarg d’aquest dia, fora dels seus establiments. Per tant, les llibreries de la ciutat: Re-read, la llibreria Perutxo, Abacus i la llibreria cooperativa Espai Llavors podran comptar amb una paradeta a la via pública.

En el cas de la llibreria Espai Llavors aquest serà el seu primer Sant Jordi a la ciutat, després d’obrir al mes de desembre de l’any passat. “Fa setmanes que ho estem preparant tot”, diu Dani Garrido, soci d’Espai Llavors, qui explica que, a banda d’habilitar tot l’espai possible dins de la llibreria per facilitar els recorreguts i l’exhibició dels llibres, tindran una paradeta a la plaça del mercat de Collblanc. També han preparat un cicle de presentació de llibres amb motiu de Sant Jordi.

D’altra banda, també a Collblanc, l’entitat Mujeres Pa’lante organitza a la seva seu al carrer Creu Roja, un punt de venda solidària de llibres i articles del seu taller de costura. També a l’Ateneu la Iaia, ubicat al carrer Jacint Verdaguer del barri de Santa Eulàlia, s’ha organitzat una venda de llibres des de les 10 del matí d’aquest divendres.

Activitats especials amb motiu de Sant Jordi:

Rutes Literàries:

El 25 d’abril hi ha programades un seguit de Rutes Literàreis de la mà d’autors i autores de la ciutat de l’Hospitalet. Així, estan previstes:

  • Ruta Candeliana a l’Hospitalet: Basada en el llibre ‘Els altres catalans’ de Paco Candel. Sortida a les 11 del matí, des de la parada de metro de Can Vidalet. Ruta a càrrec del CELH (Centre d’Estudis de l’Hospitalet).
  • Ruta Espiritistes i lliurepensadores: Basada en el llibre del mateix nom i a càrrec de la seva autora, Dolors Marín. Sortida a les 11 h des de la plaça de la Virreina de Barcelona.
  • Ruta Barcelona Secreta: Basada al llibre del mateix nom, a càrrec del seu autor, Xavier Casinos. Sortida a les 11 h des de la plaça del Rei (Barcelona).
  • Ruta per la Barceloneta: Basada al llibre ‘El barri del Sorral’ de Begoña García Carterón. Sortida a les 11 h des de el metro de la Barceloneta (Barcelona).
  • Ruta la Barcelona Menestral: Basada al llibre ‘La veritable història del llibreter assassí de Barcelona. Ruta a càrrec de l’autor: Marcel Fité. Sortida a les 11 h des de la plaça Antonio López (Barcelona).

Igualment, entre les activitats programades a la ciutat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, destaca la jornada de portes obertes de les seus del Museu de l’Hospitalet, Casa Espanya i l’Harmonia. Es podran visitar les exposicions temporals i permanents en horari ampliat entre les 10 a 13 h i entre les 17 a 20 h. També per celebrar aquest 23 d’abril, el Museu de l’Hospitalet ha editat en format electrònic la seva darrera publicació com a regal per a les veïnes i veïns. Es pot consultar aquí: “Parèntesi? L’Hospitalet abans i després de la Guerra Civil Espanyola”.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat