Cultura

Què fer a l’Hospitalet aquest cap setmana?

Propostes d’oci i cultura per fer al municipi durant aquest cap de setmana de Novembre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Espectacles, concerts, tallers, recitals poètics, exposicions… A continuació fem un repàs per l’agenda cultura de l’Hospitalet i compartim algunes de les activitats més destacades per gaudir amb família o amics aquest cap setmana de tardor.

Torna la Diada de l’Skamot Diabòlik. Aquesta serà la seva XII edició. Divendres 19 i dissabte 20 de novembre, els carrers de Santa Eulàlia tornaran a ser “cremats” pels diables de l’Skamot Diabòlik mentre la música dels tabalers dona alegria als carrers. Trobareu les activitats següents:

Aquest cap de setmana hi haurà una gran varietat de propostes per els més petits amb la Petita escena. Per gaudir d’un dissabte familiar, recomanem el recital poètic dins del marc de #AcròbatesKids de l’edició del Festival Acròbates. La narradora oral, Patrícia McGill, explicarà histories en Un bri de mots’, que tindrà lloc a la biblioteca Tecla Sala, a les 11.30 hores, amb entrada lliure i gratuïta. 

El mateix dia, dissabte 20 a les 18h, la companyia Clar de Lluna presenta l’obra ‘Temps de llum’, un espectacle de titelles, teatre d’ombres i projeccions basat en la pedagogia de la llum. Es farà al Centre Cultural Santa Eulàlia i està especialment dissenyat per infants de 0 a 5 anys. Es pot reservar entrada aquí.

A continuació compartim les propostes més destacades de l’agenda cultural a l’Hospitalet:

Divendres 19

En un ambient acollidor com és a l’Oncle Jack, actuarà el cantant Guiu Cortés a les 21h. Més conegut com ‘El niño de la hipoteca’, es presenta per primera vegada amb el seu nom real a ‘Tres héroes y un villano’. Potstrobar les entrades a l’enllaç.

La sala Salamandra acollirà aquest divendres 19 a les 20h l’artista de rap catalana Anier. Pots aconseguir aquí la teva entrada.

Per als amants del Trip-Pop, l’espai El Pumarejo porta la música psicodèlica Valentina & The Electric Post, a les 20h. Reserva plaça aquí.

De la programació de 2021 del Festival Acròbates recomanem dos concerts. El primer serà a les 19h, el cantautor valencià Pau Alabajos i la poeta barcelonina Aina Torres amb el violoncel·lista empordanès Edgar Casellas presentaran ‘Tinta i desordre’. Una rapsòdia, música en directe i videoprojeccions a la biblioteca Tecla Sala a les 19h, pensat com a homenatge a grans figures de la poesia del segle XX.

Més tard, a les 20h a l’Auditori la Torrassa, la percussionista i professora de l’Escola de Música Centre de les Arts de l’Hospitalet, Carme Garrigó ens convida a fer un passeig en marimba. Aquest instrument té la seva arrel en el folklore de Guatemala, Nicaragua, Mèxic, Costa Rica, Colòmbia i Equador.

En el marc del Festival Acròbates a les 19 hores tindrà lloc una trobada de poesia a la llibreria Espai Llavors. Es tracta d’una poesia espontània en directe amb les poetes Erika Rubio, Laia Sanjuan i Marta Esca.

En el cartell de l’edició del XVI Blues & Boogie destaquem la presentació del llibre de Josep Pedro ‘El Blues en España’, serà a les 19h en el Centre Cultural Bellvitge-Gornal.

Dissabte 20

Dissabte al matí, el cicle de Blues & Boogie inundarà la plaça del Mercat de Collblanc de ritmes surenys amb l’street blues de Quique Gómez i el Curro Serrano. Per la tarda, tindrà lloc la projecció del documental ‘Hondarribia’ al Centre Cultural Collblanc – La Torrassa, que seguirà del concert de Blues Train. El documental començarà a les 19:30 hores i el concert a les 20:30 hores.

Propostes poètiques

Dins del marc de l’edició del Festival Acròbates, aquest dissabte 20 de novembre, de 10:30 a 12:30 hores, als Jardins de la Biblioteca Can Sumarro hi haurà un taller d’iniciació a l’escriptura poètica, amb la presència de Benjamín Prado, Anna Gual i David Trashumante. Cal registrar-se a hola@facrobates.com.

En aquest mateix espais,a les 12:30 hores hi haurà el Vermut Poètic amb Blanca Llum Vidal i Anna Gual. L’entrada al recita és lliure fins a completar aforament. Seguint en l’àmbit poètic, la llibreria Espai Llavors acollirà a l’escriptora i filòsofa, Berta Pichel, qui presentarà la seva primera incursió en la lírica amb el Poemari del deambular, a les 18 hores..

Una matinal científica

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) obre les seves portes al públic aquest dissabte, des de les 10.30 fins a les 13 hores, amb visites guiades als laboratoris i xerrades de ciència per part d’investigadors i investigadores. Reserva d’entrades aquí.

 Diumenge 21

Aquest diumenge al migdia (12h) el poeta i activista Mariano Martínez presenta el seu darrer llibre ‘El viaje del animal’. Un relat on l’autor explora la vessant humana on la vida és possible al marge de la deriva social i política, més enllà de qualsevol simulacre.  

El sevillà Ponxo K acaba la seva gira ‘A Vivir’ a l’Oncle Jack, en la qual presentarà en elèctric el seu nou disc Cal·líope. Poncho K, actuarà en sessió doble, a les 18 i a les 21 hores. Reserva d’entrades: onclejack@onclejack.com.

Per últim, quatre anys després de la publicació d’A xustiza pola man, la banda de l’Hospitalet O Val das Mouras torna als escenaris aquest diumenge 21 de novembre per presentar nou disc: Bruixes i poetes, a l’Auditori Barradas a les 19 hores.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat