12 Barris

Quants animals domèstics viuen a l’Hospitalet de Llobregat?

Segons el registre municipal s’observa un increment de gairebé 5.000 gats i gossos inscrits l’any 2021 respecte a l’any anterior.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Potser aquests dies d’estiu, qui llegeix aquestes línies comparteix vida i casa amb algun animal de companyia o està encarregat/da de visitar i alimentar alguna tortuga, peix, ocell o gat d’un amic, amiga o familiar mentre l’altre gaudeix de les vacances. Però, quants animals formen part del veïnatge de l’Hospitalet?

Segons dades municipals, cada vegada, són més les persones i famílies, que adopten un gat o un gos. A l’Hospitalet l’any 2021 hi havia inscrits al registre municipal, 16.155 gossos i 3.854 gats. Un registre que també recull 49 fures. Un total de 20.058 animals de companyia i que suposen gairebé 5.000 animals més que els inscrits l’any 2020. A tot això caldria sumar els 3.245 animals inscrits com ‘altres’ al registre l’any 2021; i els més complicats de comptabilitzar com ara tortugues, peixos, hàmsters o ocells. 

Igualment, cal destacar que segons dades de l’ajuntament de l’Hospitalet hi ha almenys 33 colònies no controlades de gats. A aquesta dada també s’observa un increment exponencial. L’any 2020 hi havia detectades 12 d’aquestes colònies felines urbanes. 

28 Expedients per maltractament animal

La tinença d’animals de companya de vegades també comporta incidents. L’any passat es van obrir 107 expedients al voltant de denúncies per molèsties d’animals. També es van detectar 30 mossegades o agressions i 134 denúncies policials vinculades a la manca de compliment de l’ordenança municipal que regula com cal portar gossos al carrer, per exemple. 

El problema de la pèrdua i l’abandonament d’animals, o comportaments violents cap a les mascotes, malauradament, encara continua sent una constant. L’any passat es van obrir 28 expedients municipals per maltractament animal i es van recollir 145 gossos i  115 gats als carrers del municipi. D’aquests animals perduts,  62 cans i 18 gats van ser retornats a les seves famílies. Mentrestant, la resta: 76 gossos i 76 gats van entrar dins del circuit d’adopcions. 

Actualment, els gossos i gats recollits, sigui per abandonament o pèrdua a l’Hospitalet es deriven a la protectora de Granollers, donat que a la ciutat no hi ha cap espai o servei semblant. Fa només uns dies, associació Veu Animal de l’Hospitalet demanava des dels mitjans de comunicació públics de l’Hospitalet, una protectora animal pròpia per a la ciutat.  

Per tant, a l’Hospitalet, on resideixen al voltant de 270.000 persones en uns 100.000 habitatges, també hi conviuen, almenys, uns 24.000 animals domèstics registrats.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat