12 Barris

Protestes de la plantilla de l’Hospital General davant la implementació de les noves zones verdes i blaves

El personal del centre sanitari que viu fora de l’Hospitalet reclama una zona d’aparcament davant de les noves àrees integrals de regulació de l’estacionament.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Desenes de treballadores i treballadors de l’Hospital General de l’Hospitalet van iniciar una protesta sobre la implementació de les noves zones verdes i blaves al barri de Pubilla Cases, les que es coneixen com a noves àrees integrals de regulació de l’estacionament (o AIRE). Aquest nou pla de mobilitat ha de reordenar els carrers del municipi perquè els residents puguin deixar els seus vehicles a les zones verdes i que les zones blaves siguin zones de rotació de màxim 1 o 2 hores. Això, però, deixa en una situació difícil als treballadors i treballadores de l’Hospital General que venen de fora de la ciutat.

El col·lectiu afectat va demanar a l’Ajuntament de l’Hospitalet i a l’Àrea de Mobilitat que es tinguin en compte a les persones que arriben de fora del municipi amb cotxe i no poden aparcar ni a Pubilla Cases ni tampoc als barris més propers, com Can Serra o Sanfeliu, on també s’ha implementat la mateixa mesura. El conflicte neix en el moment en el que aquests treballadors i treballadores no tenen una solució a mig camí a aquest fet, perquè no poden aparcar a la zona blava, doncs l’horari de feina supera les dues hores, i la zona verda de residents sortiria massa cara.

Segons expliquen des de l’entorn del col·lectiu, ja s’han fet les gestions pertinents per parlar amb la regidora del districte, amb l’Àrea de Mobilitat i l’Ajuntament, però les respostes giren sempre sobre el mateix concepte, que l’Hospital General està molt ben comunicat a nivell de transport públic i que és fàcil arribar-hi, bé en metro, en tramvia o en autobús. El grup de manifestants ha recollit ja 250 firmes i han demanat també al Consorci Sanitari Integrat que els ajudi amb les converses amb els organismes amb potestat per trobar una solució.

L’Hospital General està situat al barri de Pubilla Cases, envoltat de zones d’habitatges, sense aparcaments públics o grans esplanades al voltant, amb la més propera a la zona d’Hospitalet Nord. Això no permet al col·lectiu de treballadores i treballadors que venen de fora del municipi amb vehicle poder aparcar relativament a prop, i demanen que se’ls tingui en compte com a persones que desenvolupen una tasca essencial. Segons expliquen, aquest centenar llarg de persones que formen part del col·lectiu continuaran amb les mobilitzacions fins a poder trobar una solució a la situació.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat