12 Barris

La lluita per la Biblioteca de Santa Eulàlia, premi accèssit als Reconeixements Veïnals de la CONFAVC

La Confederació d’Associacions Veïnals reconeix la tasca del moviment veïnal en defensa d’aquest equipament cultural i social.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

La lluita perquè el barri de Santa Eulàlia conservi la seva biblioteca ha obtingut el premi accèssit als Reconeixements Veïnals, en la quarta edició d’aquests guardons impulsats per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya.

L’acte, celebrat aquest dimarts 16 de novembre, al Casal del Pou de la Figuera de Barcelona, ha reconegut la lluita Defensem Can Raventós de l’AVV de Sarrià i ha comptat amb la participació de vuit candidatures d’arreu de Catalunya. Membres de l’organització han destacat el paper del moviment veïnal de l’Hospitalet, que ha presentat candidatures a aquest premi per primera vegada amb les lluites pel desdoblament del CAP de la Florida i la guardonada #NecessitemLaBiblio.

Representants de les associacions veïnals de Santa Eulàlia i La Florida a l’entrega dels Reconeixements Veïnals. Districte7

En defensa de la biblioteca Santa Eulàlia

Durant els moments més durs de la pandèmia la biblioteca ubicada al Carrer Pareto va tancar i ja no ha tornat a obrir. La clausura d’aquest equipament, just quan celebrava el seu cinquantè aniversari, va fer saltar totes les alarmes a l’Associació de Veïns i Veïnes Som Santa Eulàlia, que s’hi va oposar frontalment des del primer minut i va iniciar la campanya #NecessitemLaBibilio.

Un dels moments àlgids d’aquesta lluita es va registrar el passat 21 de setembre, quan líders veïnals van fer entrega al govern municipal de les més de 4.000 signatures de veïnes i veïns que havien recollit en contra del tancament d’una de les biblioteques amb més ús a tota la ciutat.

Rubén Casellas, portaveu de l’entitat, ha afirmat a l’acte d’entrega dels premis que el regidor del Districte III, Cultura i Educació, David Quirós va assegurar al darrer Consell de Districte que la biblioteca no tornarà a obrir. “Nosaltres seguirem lluitant, no és que la vulguem, és que necessitem la biblioteca”, ha sentenciat.

“Estem molt contentes perquè reconeix la lluita de tot el barri, però ens agradaria no haver hagut d’iniciar la lluita perquè significaria que la biblioteca estaria oberta”, ha afirmat Casellas a Districte7. Amb aquest reconeixement l’entitat confia que l’Ajuntament de l’Hospitalet faci marxa enrere i “es plantegi l’obertura de la biblioteca en un nou emplaçament”.

Pots visualitzar l’entrega completa de premis en aquest vídeo.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat