12 Barris

Les funcionàries interines de l’Hospitalet a l’espera de la llei estatal

Els sindicats demanen que s’ajornin les oposicions fins que s’aprovi la llei estatal que regula la temporalitat del personal interí.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

El funcionariat interí de l’Ajuntament de l’Hospitalet es troba en una situació delicada. A finals de juliol, la Moncloa signava un acord amb els sindicats CCOO, UGT i CSIF per tal de posar fi a l’abús en la temporalitat dels interins a l’administració pública. Un pacte que actualment es troba al Congrés dels Diputats com a projecte de llei, tramitant-se pel procediment d’urgència.

D’aprovar-se sense modificacions substancials, aquesta regulació ha de permetre obtenir plaça fixa a tot aquell personal interí que treballa a l’administració pública des de fa més de tres anys ininterrompudament.

En aquesta situació, CCOO de l’Hospitalet ha demanat que s’ajornin les convocatòries de les ofertes públiques dels anys 2019, 2020 i 2021. Uns exàmens que estaven previstos per al mes de setembre i que el sindicat proposa aplaçar fins que s’aprovi definitivament la llei, que calculen serà a l’octubre.

Les tres convocatòries representen un total de 298 places públiques que han de servir per “cobrir les places de les persones que es jubilen, però sobretot per consolidar les places del personal interí que porta treballant a l’Ajuntament més de tres anys de manera continuada”, explica Felix Belzunce, representant sindical de CCOO a l’Ajuntament de l’Hospitalet.  

“No estem demanant que es paralitzin les oposicions, sinó ajornar-les a l’octubre per veure com es resol la llei”, assegura Belzunce. Un canvi de data que podria estalviar impugnacions i que, de no produir-se, podria “perjudicar a molta gent”. Des del sindicat esperen que la demanda sigui ben rebuda pel govern municipal.

Acabar amb la temporalitat

Tan si s’aplacen com si no, CCOO estimen que un cop s’executi la consolidació de les places interines l’Ajuntament de l’Hospitalet “estaria per sota del 8% de temporalitat”, el llindar signat pels sindicats amb el govern espanyol.  Per Oscar Torres, delegat sindical de  la IAC-CATAC a l’ajuntament, aquesta llei és “insuficient” i considera que s’ha produït “un frau de llei” pel que fa a la temporalitat. Torres creu que “s’han de facilitar les proves per al personal interí, per exemple, fent-les més pràctiques”.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat