12 Barris

L’Acadèmia Cultura tancarà després d’una negociació sense acords

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Les negociacions entre l’Acadèmia Cultura i l’Arquebisbat de Barcelona conclouen sense acords i el centre educatiu haurà de tancar a finals de curs. Segons l’Ajuntament, que ha mediat entre les parts, l’Acadèmia Cultura no ha acceptat la proposta de la propietat, un fet que lamenten i que hauria pogut “evitar el tancament de l’escola el pròxim curs”.

En un comunicat conjunt, l’Ajuntament de l’Hospitalet i l’Arquebisbat de Barcelona han explicat que les negociacions havien avançat, arribant a un primer acord perquè el centre continués actiu un curs més. Un temps, afirmen, que “hauria permès treballar un pla de viabilitat per a l’escola”.

A canvi, es demanava a la direcció del centre educatiu que abonés els pràcticament 52.000 euros de lloguer pendents i que passés la inspecció tècnica de les instal·lacions per part del Departament d’Educació.

La direcció de l’escola ha rebutjat aquesta oferta i a obert la porta a Educació a assumir la gestió de l’escola i pagar les reformes necessàries. Una proposta que la Generalitat ha declinat.

L’Acadèmia Cultura no ha fet declaracions al respecte, però sí que ha enviat una carta a les famílies en la qual explica que havia demanat a la propietat un termini de deu anys per garantir l’estabilitat del projecte. Fonts de l’Arquebisbat han afirmat que l’edifici no pot reobrir en les condicions actuals el proper setembre “per seriosos problemes de seguretat estructural de l’edifici, un risc per als infants i famílies que l’Arquebisbat no vol assumir”.

Les famílies de l’Acadèmia Cultura s’han mostrat disgustades amb la direcció del centre, que ha informat del tancament definitiu de l’escola tres dies abans de l’obertura de les inscripcions escolars del curs vinent.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat