12 Barris

La reforma del pati de l’Escola Pau Vila pateix un retard des d’abans de la pandèmia

L’AMPA de l’escola de La Florida demana més agilitat a l’Ajuntament. Des de l’oficina del Pla Integral admeten que s’hi treballa i que el projecte s’executarà al 2023
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’escola Pau Vila del barri de La Florida té pendent la reforma del seu pati, un espai important a nivell lúdic i també pel desenvolupament de lleure del barri, doncs a banda de l’ús que se li dona a l’escola, també l’utilitzen altres associacions. Des de l’AMPA de l’escola es queixen dels retards que hi ha hagut des de la pandèmia, quan mesos abans, l’ajuntament de l’Hospitalet havia demanat fer un projecte de millora i finalment es va aprovar, malgrat no tirar-se endavant degut a la COVID-19.

Consultada l’oficina del Pla Integral de la Florida per Districte7, admeten el retard però també volen mostrar un missatge de paciència, doncs el projecte està aprovat i a priori s’executarà al 2023, segons l’ordre previst pel consistori. Ara bé, des de l’oficina no executen les obres, es fa des de l’àrea gestora EPHUS (espai públic, habitatge, urbanisme i sostenibilitat). Amb tot, segons ens diuen, els terminis es compliran, essent aquesta una de les 60 accions del pla per la millora del barri.

No obstant, la coordinadora de l’AMPA Pau Vila, Gal·la Carbonell, no ho veu tan fàcil. Des de l’associació han tingut diverses reunions darrerament per veure com enfoquen el tema. Han demanat a l’ajuntament la solució immediata i segons ens explica, no han rebut cap resposta real. “Les parets se’ns cauen a trossos, no hi ha separació entre els nens i nenes d’infantil i els de Primària, amb la possibilitat de patir accidents, no rebem gaires respostes positives quan mostrem aquestes queixes, i creiem que és una necessitat primordial” ens explica Carbonell.

Durant el curs 2018-2019, com han admès totes les parts implicades, ajuntament i escola es van reunir durant diverses vegades per tancar un projecte, juntament amb famílies i professorat. Aquest projecte estava programat perquè es tirés endavant, però l’esclat de la pandèmia de la COVID-19 ho va aturar tot. Cal destacar que a banda de l’escola, el pati serveix, també, perquè associacions del barri com La Llumeneta o l’Esplai La Florida utilitzin l’espai per a les seves activitats.

El pati de l’escola Pau Vila vist des del balcó de l’edifici principal.

“El consistori s’excusa dient que per culpa de la pandèmia s’han aturat moltes coses, però ja hem vist que han tirat endavant altres reformes en escoles darrerament. Perquè no es donen pressa amb la nostra? És un pati necessari pel barri i per nosaltres. Ja és prou difícil la situació de La Florida com perquè no tinguem aquests espais en condicions” comenta Gal·la Carbonell.

Durant aquest estiu, es va tirar endavant una petita millora, amb els treballar de pintura d’alguna part de les parets, el que havia de ser un pas previ a la reforma total. No obstant, per a l’AMPA no és suficient. “Actualment, com a dinamitzadora de l’AMPA miro de poder fer que totes les famílies es posicionin a favor de la mobilització activa, que ens escoltin i que ens recordin. La setmana passada, per exemple, van organitzar un acte de celebració i vam aprofitar per demanar aquestes millores” sentencia Carbonell.

Des de l’entorn de l’ajuntament també veuen el pati de l’escola Pau Vila com un lloc de dinamització del barri, no només per l’escola, i també s’ho marquen com un objectiu prioritari, malgrat que de moment la situació continua com abans de la pandèmia, i això provoca les queixes de les mares i pares de l’escola, que veuen com, de les poques respostes oficials, s’argumenta que a l’estiu és complicat tirar endavant la millora degut a l’esplai de La Florida. El pati de l’escola és d’asfalt, sense zones verdes i sense possibilitat de jugar cap mena de partits de cap esport, de fet, ens expliquen que quan celebren activitats extraordinàries, ho fan fora de l’escola.

Si tot va com sembla previst, al 2023 haurien d’arribar les obres de reforma del pati de l’escola Pau Vila, que no només dota d’espai lúdic als nens i nenes que hi estudien, també a la resta d’infants del barri, que l’aprofitem a través de les activitats dels esplais i associacions vinculades al lleure infantil.


Contacta amb nostres

hola@districte7.cat