Galeria fotogràfica marxa nocturna feminista 24N a l’Hospitalet

Repàs gràfic per alguns moments de la marxa feminista nocturna del passat dia 24 de novembre, convocada amb motiu del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència Masclista.

La marxa nocturna, convocada des del col·lectiu Vaga Feminista l’Hospitalet de Llobregat, va començar a les 19 hores de la tarda del 24 de novembre, amb la lectura d’un manifest on s’expressava el rebuig i es feia un recull de les diferents violències envers les dones del sistema patriarcal. El punt de partida va ser l’ASSIR de Torrassa (al CAP de la Torrassa) on es va denunciar la violència del sistema sanitari i burocràtic cap a les dones que volen interrompre el seu embaràs, però que no tenen targeta sanitària per no tenir padró, per exemple. Es va reivindicar el dret a l’avortament lliure i gratuït per a totes. A continuació la marxa va recórrer alguns carrers de la Torrassa fins a arribar a la Plaça Espanyola, on Vicky, una de les companyes de Vaga Feminista va realitzar una performance que representava el dolor, la solitud i el posterior encoratjament de les dones que havien estat víctimes de violència masclista.

A continuació la marxa va seguir pel carrer Mas fins arribar a la plaça Blas Infante, molt a prop del Metro de Torrassa, on Àngels va llegir el poema ‘La nena amagada’ dedicat a totes les nenes i dones víctimes d’abusos sexuals. La marxa va prosseguir per l’Avinguda de Ponent fins arribar a la confluència amb el Carrer Primavera. Allà es va fer un minut de silenci en record a les víctimes i es van encendre les espelmes i les torxes per prosseguir fins arribar davant de la comissaria de Mossos, on es va llegir un testimoni d’una dona que denunciava haver patit violència institucional al moment de presentar allà una denúncia per assetjament, explicant els detalls sobre per què s’havia sentit doble víctima després de buscar suport als cossos i forces de seguretat.

Finalment, la cloenda de la manifestació es va fer al Parc de les Planes, on es va llegir de nou el manifest i es va convocar per anar plegades el dijous 25 de novembre a la manifestació de Barcelona. El punt de trobada d’aquesta columna que surt des de l’Hospitalet és el CAID (Centre d’Atenció i Informació a la Dona de l’Ajuntament de l’Hospitalet), a la plaça Colom de Santa Eulàlia a les 19 hores.

Fotos: Miriam El Kholtei i Pérez i Ana Vallina

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat