#FentDistricte7

Estiu D7 amb… Montse Santolino

Qüestionari a la periodista de La Florida
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Comencem una secció per aquest mes d’agost on diverses personalitats de l’Hospitalet ens respondran a preguntes relacionades amb la ciutat i amb les vacances. En aquesta primera entrevista en format qüestionari parlarem amb la periodista de La Florida, Montse Santolino, persona molt vinculada a l’associació de veïns i veïnes del seu barri, comunicadora i activista social, responsable de comunicació de La Fede.

– Com recordes els teus estius de petit/a?

De petita els estius eren només esperar per marxar al poble, a Salamanca, on ens passàvem el dia al carrer i tenia molta més llibertat d’horaris que aquí. Allà podíem respirar aire supernet i veure els cels més bonics del món. De joveneta també gaudia molt les festes del barri, que eren com el tret de sortida de vacances.    

 – Què t’agradaria que tingués l’Hospitalet que no té per passar millor l’estiu?

Més espais verds en condicions, més grans, més cuidats i una programació cultural molt més àmplia i diversa. Més música, teatre, cinema o poesia a la fresca. Unes festes majors de barri diferents, orientades a la vida comunitària, amb menys xiringuitos i més veïns i veïnes fent sopars al carrer. I més equilibri, on no es concentrés quasi tota l’oferta de qualitat al barri del Centre.    

– Vius l’estiu a la ciutat de manera diferent uns anys enrere?

Si el barri canvia i és diferent, els estius també són diferents. A la Florida les mancances i els conflictes es manifesten d’una manera molt brutal a l’estiu, quan tothom està al carrer.     

 – Ens recomanes una sèrie, pel·lícula o llibre per l’estiu?

Difícil d’escollir. Com a pel·lícula amable d’estiu “Live is life”(està a Netflix), d’una colla d’amics a l’estiu a Galícia, molt goonies i molt dels 80, molt dels nostres estius infantils.

Com a sèrie La ciudad es nuestra (We Own This City), de David Simon a HBO, que és tornar a Baltimore 20 anys després de The Wire.

I com a llibre curtet i superfàcil de llegir Carcoma, de Layla Martinez, potentíssim. Ressenya aquí: https://www.districte7.cat/roges-negres-i-fantastiques/

– Un bar, cafeteria o restaurant per passar una tarda a l’Hospitalet?

La terrassa de La Perdiz, always. És casa.

– L’artista local preferit?

Gisela Quirós, cantant “Di tu nombre” de Rosalia.

El vídeo de Morad de “Soñar”.  

– Com portes la calor? Algun truc per escapar-te’n

Viure mig a les fosques. Com que visc en un sobreàtic, estic fins el vespre amb els tendals posats, les persianes mig baixades i totes les portes i finestres obertes per aconseguir que corri una mica l’aire.   

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat