12 Barris

Els tres anys de La Figa

Aquest espai autogestionat reuneix a la seva comunitat per celebrar el seu aniversari i haver superat el repte de sobreviure a la pandèmia.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ja fa tres anys que l’Espai La Figa (ubicat al carrer Sant Antoni, 22 de l’Hospitalet) va engegar el seu projecte i va obrir portes.  Han sigut uns anys difícils. Només cinc mesos després de l’obertura va arribar la pandèmia i el confinament.  Durant l’any 2020, entre confinaments i limitacions d’aforaments,  el local va romandre bàsicament tancat. El 2021 la situació va millorar però per a un local tan petit, les restriccions d’aforament també limitaven les activitats que es podien dur a terme i, en conseqüència, el seu manteniment econòmic. “Vam començar amb tantes ganes…i va arribar el confinament “  diu el Thomas. “Vaig pensar que s’acabava”  ens comenta l’Estela. 

Ahir van celebrar el tercer aniversari, el primer que s’ha pogut festejar pròpiament ja que no s’hi van poder fer ni el primer ni el segon. A les 12 h comença el vermut i una xerrada debat sobre criança de la mà de Ale Schujman, una activitat animada i emotiva en la que alguns pares s’han sentit identificats. Després del debat el vermut ha continuat fins el que potser és el moment més important del dia, el dinar de “traje” on tothom podia acostar-se per compartir menjar , somnis, anècdotes i nous projectes.  

Entre el cafè i el bingo casolà, els membres d’aquest espai comenten com ha sigut aquest camí fins a dia d’avui. En algun moment el desànim va quallar en algunes persones, d’altres van lluitar per continuar. Van pesar més l’amistat, el component humà i la solidaritat, factors que han fet possible que aquest espai hagi resistit fins avui.  “Aquest espai ens havia permès connectar amb altres persones amb les que després teníem clar que volíem seguir, més des de lo personal que des del projecte” diu en Jose. La Nuri ens comenta “van ser les ganes de viure, de fer coses, de no perdre la il·lusió”.  

Durant el confinament van ser importants activitats com el ioga online de la Marta: “destacaria que la gent ha acabat sent una família” ens comenta ella. Poc a poc es van començar a obrir només les tardes de diumenge per jugar el ping pong o jocs de taula amb totes les precaucions.  Això va fer que la família es mantingués i seguís creixent.

En el camí han estat importants  les ajudes rebudes, els compromís dels socis i col·lectius en el pagament de  seves quotes, les negociacions dels preus de lloguer i, com no podia ser d’una altra manera, no perdre mai la capacitat de somiar.  Ara, ens diuen, comencen a veure que hi ha futur i continuïtat, i que segueix sent important que hi hagi aquest espai de trobada a la ciutat.

Acabat el bingo, més riures i activitat sorpresa, una mica de música per celebrar, alhora, el primer, el segon i tercer aniversari de l’Espai la Figa.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat