12 Barris

Els moviments veïnals es preparen per obrir la carretera de Collblanc

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Diverses entitats de l’Hospitalet de Llobregat s’han adherit a la iniciativa #RevoltaVeïnal que té per objectiu “recuperar la ciutat” i els seus carrers per a la ciutadania. Amb aquest motiu han anunciat que diumenge 28 de febrer tallaran la Carretera de Collblanc entre els carrers Llobregat i Doctor Martí Julià a les 11.30h. L’acció vol transformar aquesta “autopista urbana” en un espai de passeig i gaudi veïnal.

Les impulsores d’aquesta iniciativa denuncien que, segons diversos estudis científics, el principal problema de salut pública a les ciutats està causat per la contaminació atmosfèrica. En un comunicat, insten a les administracions a “realitzar actuacions efectives per reduir les emissions de forma urgent”. Entre les entitats impulsores d’aquesta acció a la ciutat hi ha la plataforma veïnal “Altre Hospitalet és possible”, “L’Hospitalet Verd” i algunes associacions de veïns, que han denunciat en diverses ocasions la manca d’espais verds a la ciutat.

Sota el lema “Confinem els cotxes, recuperem la ciutat”, aquesta proposta compta amb el suport de més de 8.000 persones i 687 entitats a tota Catalunya, que ja han promogut talls de carrers a les quatre capitals de província catalanes. Aquest diumenge han anunciat que també hi haurà talls als carrers de Sabadell, Olot, Vilassar de Mar i Barcelona.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat