12 Barris

El CB l’Hospitalet lluita per mantenir una plaça guanyada a les pistes

Un dels clubs degans de l’esport a la ciutat va estar en boca de tots durant el Ple del dimecres. Un aspecte purament econòmic l’aparta de LEB Plata.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Joan Ramon Patón, president del CB l’Hospitalet, escrivia ara fa una setmana una carta que deia, literalment, “tot indica que l’Hospitalet no tindrà equip de bàsquet a la tercera categoria estatal, si no canvien molt les coses”. El pessimisme regnant al club, nascut l’any 1929 i essent un dels fundadors de l’ACB (la primera divisió del bàsquet a nivell espanyol), es deu a la manca de recursos econòmics que ara per ara té l’entitat per encarar una temporada sencera a LEB Plata, la categoria de bronze. Precisament, en els dies que vindran anaven a prendre una decisió unilateral respecte a aquest cas.

Durant el Ple Municipal d’aquesta setmana, els partits de l’oposició, ERC o En Comú Podem, van fer una defensa aferrissada del club i del fet que hagin de mantenir la categoria guanyada a les pistes. “Si el club no rep algun tipus d’ajut per pagar, per exemple, els desplaçaments arreu de tot l’estat per disputar els partits no podran disputar la competició. Parlem d’una ciutat amb molta tradició de bàsquet, d’un club molt antic i creiem que això contribuirà a la bona imatge de la ciutat” explicava Ana Gonzàlez, portaveu d’En Comú, tot demanant que el govern faci un esforç final.

També ERC, a través d’Antoni Garcia, van manifestar la idea de donar un cop de mà a la institució: “El CB l’Hospitalet és un club històric que va aconseguir tornar a LEB Plata, malauradament es troben en una situació límit i necessiten tot el suport econòmic per competir, l’alcaldessa ha manifestat que no deixarien penjat el club, però dilluns s’acaba el termini límit i necessitem tenir una resposta ja” explicava en el Ple.

Núria Marín va contestar als partits i va demanar “calma”, explicant que la ciutat no deixarà tirat a un club tan important, que buscaran fórmules que puguin ajudar a l’entitat a mantenir-se a la categoria. Va parlar d’institucions privades, tot i que a nivell públic volen estar al costat de l’entitat.

Però exactament quin problema té el CB l’Hospitalet? El club és un dels fundadors de l’ACB, no fa tant va viure una temporada a LEB OR, a mitjans de la dècada dels 2000. No obstant, ja saben que significa haver de baixar per culpa dels avals, van haver de descendir dues divisions a inicis de la dècada passada degut a la manca de recursos.

Ara, després de la pandèmia, diversos sponsors han caigut, el més important de tots, Torrons Vicenç, no té clara la continuïtat, i per preparar un equip en condicions es necessiten uns 80.000 euros per a LEB Plata, entre desplaçaments (transport), logística i manteniment de la plantilla. Sempre i quan es vulgui un equip amb garanties, amb una plantilla similar a la d’ara, el club ho xifra en 60.000 euros. La primera petició a l’ajuntament va ser la de buscar alguna empresa local que posés els diners, i malgrat l’esforç del club en invertir en màrqueting, la possibilitat d’un o diversos patrocinadors forts no ha sortit. Tot plegat ho van explicar els responsables del club al programa L’H en Joc de TV L’Hospitalet i confirmat posteriorment per Districte7.

El club es va reunir amb l’ajuntament fa dues setmanes per mirar de revertir la situació, prometent buscar alguna empresa que pogués subvencionar el club a LEB Plata, però de moment no s’ha fet efectiu res, a l’espera dels propers moviments. Una de les preguntes que es fan es si l’ajuntament és conscient de que el temps s’acaba.

Aquest dissabte s’ha de reunir la Junta finalment per prendre una decisió, abans de dilluns, quan s’acaba el termini per inscriure el club a la categoria.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat