Opinió

El capitalisme també t’afecta

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Alguna vegada t’has trobat anant a fer la compra corrents, a última hora, després d’estar tot el dia treballant i mirant de reüll alguna persona que dorm al carrer; amb la incapacitat de parar-te a pensar per por de connectar amb la realitat en la que vius? A mi em passa sovint, se’n diu capitalisme.

Vivim al segon municipi amb més habitants de Catalunya, vivim en una ciutat amb barris dels més densament poblats d’Europa, una ciutat que continua desnonant i alhora va especulant amb la construcció en vertical d’habitatges “d’alt standing” inaccessibles per a la classe treballadora, a base de destrossar patrimoni i la salut mental de la ciutadania. Vivim a una ciutat que crea diferències entre barris i dins els barris, que afavoreix la massificació i la gentrificació desprestigiant així cert perfil de persones. I això, també és capitalisme.

Quantes vegades t’ha fet mal alguna part del cos i has hagut d’esperar mesos per a que et visitin? Coneixes alguna persona dependent a qui la solució li arriba un any més tard del que necessita? Busques bressol i no en trobes cap de municipal al teu barri? O veus com la guàrdia urbana es dedica a tallar carrers per facilitar l’entrada i sortida de les escoles de l’Opus Dei mentre a pocs metres continua havent escoles públiques en barracons. La saturació dels sistemes essencials i la destinació de recursos públics a ens privats de forma preferencial, també és conseqüència del capitalisme. 

A mesura que augmenten els preus dels béns i dels serveis bàsics, utilitzant qualsevol excusa per fer-ho, la majoria de la població d L’Hospitalet continua vivint amb contractes precaris (qui els té) i sobrevivint amb un sou que molt s’allunya del que costa viure a la ciutat. Mentre la classe treballadora ens empobrim l’Ajuntament s’enriqueix. La corrupció, la desigualtat i la pobresa, també són fruit del capitalisme.

Has vist o sentit mai que assetgen a una veïna pel carrer? Has sentit com la teva veïna és escridassada per la seva parella pel simple fet de ser dona? El capitalisme incideix directament en l’enaltiment del masclisme, amb la bretxa salarial, els sostres de vidre, la relegació del paper de la dona a un rol de cures, l’atorgament de poder a l’home… Patriarcat i capital, aliança criminal!

El català ha esdevingut sempre una eina de canvi i cohesió social, una llengua reclamada històricament per la classe treballadora i que ara, el govern d’Espanya intenta erradicar a cop de decret sense conèixer la realitat catalana, sense saber que el català cada cop l’utilitzen menys persones. Tant de bo es garantís el 75% de català a les aules de L’Hospitalet.

No oblidem que el partit que ha aprovat aquesta llei és el mateix que governa a la nostra ciutat. Aquest és el futur que ens espera?

Crec que L’Hospitalet i la seva gent ens mereixem molt més que un govern que s’anomena d’esquerres i socialista i que no fa més que replicar i fomentar un sistema capitalista, que segueix empobrint la seva ciutadania sense cobrir els serveis essencials.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat