12 Barris

Dues AAVV de l’Hospitalet es presenten a la IV Edició dels Reconeixements Veïnals de la CONFAVC

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Dues AAVV de l’Hospitalet, l’Associació de Veïnes i Veïns Som Santa Eulàlia i l’Associació de Veïnes i Veïns de La Florida, han presentat les seves candidatures a la IV Edició dels Reconeixements Veïnals que convoca la CONFAVC (Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya) el proper 16 de novembre al Casal del Pou de la Figuera de Barcelona. Aquesta edició, que ja és la quarta que es celebra des de 2015, té com a objectius visualitzar i premiar projectes i lluites veïnals arreu de Catalunya.

Al certamen es premien un projecte social i una lluita veïnal i és en el marc de la segona on les associacions de Santa Eulàlia i La Florida han presentat les seves propostes de lluites: des de Santa Eulàlia es presenta la seva lluita per la reobertura de la biblioteca municipal del carrer Pareto que va recollir unes 4.500 signatures entre els veïns del barri i des de La Florida es presenta la lluita per l’habilitació del segon ambulatori de l’avinguda Catalunya per pal·liar la saturació que pateix des de fa anys el CAP dels Ocellets que està donant servei a més de 44.000 habitants.

La presentació de candidatures es va tancar l’1 de novembre i fins al 15 del mateix mes es podrà participar mitjançant el web i l’APP de la CONFAVC en una votació popular per escollir els projectes i lluites guanyadores. En paral·lel, hi haurà un jurat que s’encarregarà de fixar els criteris de valoració de les diferents candidatures tant en la preselecció com a la decisió final. Aquest any al jurat comptarà amb la presència de l’activista veïnal i feminista Mercè Otero i dels representants de les iniciatives guanyadores de l’edició de 2017, així com de la directora general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat i del president de la CONFAVC Jordi Giró.

Cal destacar que des d’una sèrie d’associacions veïnals de l’Hospitalet, com les de Santa Eulàlia, La Florida, AVVIB de Bellvitge i la de Collblanc-Torrassa que enguany celebra el seu cinquantè aniversari, s’està impulsant i fomentant la participació del moviment veïnal de la ciutat dins de la CONFAVC amb la pretensió d’un major arrelament i protagonisme del teixit associatiu de la segona ciutat de Catalunya al si d’una confederació veïnal que coordina a 461 associacions i 23 federacions. Bona prova d’això va ser la participació de les associacions de Santa Eulàlia i La Florida a la darrera assemblea general de la CONFAVC celebrada de manera telemàtica el passat 5 de juny.

Des de les associacions de Santa Eulàlia i La Florida han confirmat la seva assistència a l’acte del 16 de novembre. Una presència que sens dubte servirà per donar a conèixer les dues lluites de barri més enllà del nostre municipi. 

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat