12 Barris

Cavalcada dels Reis d’Orient a l’Hospitalet 2022: recorregut, detalls, mesures Covid

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Els Reis d’Orient, els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar, arribaran a la plaça de Francesc Macià, al barri Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat, a les 17 hores del pròxim dimecres, 5 de gener. Aquest any, però, no hi haurà espectacle previ, per evitar aglomeracions i seguir les mesures sanitàries per la Covid-19.

A les 17.30 hores, les carrosses dels Reis d’Orient sortiran de la plaça de Francesc Macià cap a la plaça de l’Escorça per recórrer els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major. S’espera que la Cavalcada arribi sobre les 19:30 hores a la Plaça de l’Ajuntament.   (Mapa ruta)

La carrossa de l’Estel obrirà la comitiva acompanyada d’una orquestra formada per alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts. A la Cavalcada dels Reis a l’Hospitalet també participaran les entitats locals: Plàudite Teatre, Somnis, Olé tu Salsa, Gimnàstica Gornal, Street Dance Area, 4 Hores Dansa i FE L’Hospitalet Atlètic

A la plaça de l’Ajuntament, on acabarà la desfilada, tampoc hi haurà l’espectacle previ amb el qual s’esperava l’arribada dels Reis d’Orient. Des del balcó de l’Ajuntament, com és tradició, l’alcaldessa farà lliurament als reis de la clau de la ciutat, “per tal que puguin deixar els regals a les llars dels infants”.

La Cavalcada dels Reis d’Orient 2022 a l’Hospitalet serà retransmesa en directe per la televisió pública local, per Televisió de L’Hospitalet

Els Reis arribaran d’Orient pel mar Mediterrani

Segons fonts municipals, els Reis d’Orient arribaran a l’Hospitalet de Llobregat en vaixells després de navegar durant dies pel mar Mediterrani. Per aquest motiu, la Cavalcada 2022 a l’Hospitalet es transformarà en un mar i les carrosses dels Reis en vaixells.  L’oganització d’aquesta desfilada explica que “els treballadors i les treballadores reials i les comparses semblaran nedar en les onades del mar per recollir les cartes d’última hora, els xumets dels infants que ja s’han fet grans o avisant que cal anar a dormir d’hora.”

Mesures Covid

No haurà espectacles previs o durant el recorregut amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

Es recomana que totes persones, grans o petites, porten mascareta. El protocol sanitari actual diu que la mascareta al carrer és obligatòria a partir dels 6 anys, però l’ajuntament recomana, per assistir a aquest esdeveniment, també el seu ús en nens i nenes a partir dels 3 anys.  

Igualment, des de l’organtizació municipal: “es recomana a la ciutadania que evitin concentrar-se en punts concrets del recorregut i que busquin els espais menys concorreguts per veure la Cavalcada”. 

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat