12 Barris

Alberto Valle, nou guanyador del premi L’H Confidencial de novel·la negra

L’escriptor barceloní va crear força unanimitat en el veredicte final, de cara a poder ser l’escollit definitiu
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Alberto Valle es va convertir en el guanyador de la 16a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb l’obra “Todos habían dejado de bailar”. L’escriptor barceloní va aconseguir un premi promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per Roca Editorial i a nivell municipal, dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la.

L’obra descriu el “crim dels existencialistes”, l’assassinat d’un empresari al carrer Aragó de Barcelona. Es va presentar sota el pseudònim de Fermín Valero, i recrea la ciutat comtal durant els anys 60, amb l’arribada del jazz americà al Raval i al barri antic, especialment als locals de la plaça Reial.

Per saber-ne més sobre el premi hem parlat amb un dels membres més antics del jurat, en Jordi Canal: “és una novel·la que reflexa molt bé l’ambientació de la Barcelona de l’època, per una banda la ciutat més cutre amb criminalitat i el teló de fons del franquisme, i de l’altra la nova llibertat, alenades d’esperança, el jazz i els nous moviments. Estem molt contents d’haver-la seleccionat perquè reflecteix molt bé el que volíem” ens explica.

Al concurs es van presentar 162 obres, i la selecció, segons el jurat, ha sigut molt difícil degut a un creixement del nivell de les obres respecte a d’altres anys. L’elecció d’Albert Valle sembla ser que va ser força majoritària, tenint en compte que era un autor que era conegut per tots i totes les presents del jurat.

El cartell de l’obra guanyadora

Jordi Canal també té unes paraules pel guanyador: “Ens agrada que hagi sigut ell, ja ha vingut a presentar alguna obra a la Biblioteca de la Bòbila i fa molt de temps que seguim la seva carrera, és un dels exponents de la recent novel·la negra moderna, i sabem que és molt complicat mantenir-se a l’elit, per tant ens satisfà saber que continua amb un nivell d’imaginativa i d’expressió molt alt” comenta Canal.

Valle és autor, sota el pseudònim de Pascual Ulpiano, de la sèrie Palop: una col·lecció de literatura pulp en el seu vessant negre i criminal. Fa cinc anys va aconseguir el “Premio de Narrativa Ciudad de Vila-real” amb Soy la venganza del hombre muerto, on traça un arc narratiu de 40 anys unint la Barcelona de 1952 amb la de 1991 combinant novel·la històrica amb novel·la negra. Actualment, l’autor exerceix com a periodista en diverses capçaleres com a Ruta 66 o The New Barcelona Post i està involucrat en l’organització d’esdeveniments lligats a la música negra.

El lliurament del premi i la presentació de l’obra es farà a la Biblioteca la Bòbila el dissabte 5 de novembre. L’obra l’editarà Roca Editorial. En aquesta edició s’hi han presentat 162 originals.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat