Política

L’Ajuntament de l’Hospitalet contracta un advocat del sindicat ultradretà ‘Manos Limpias’ pel cas Consell Esportiu

Sebastián de Juan serà l’advocat que defensi els interessos municipals en l’acusació popular del cas Consell Esportiu. De Juan és conegut per representar denúncies del sindicat ‘Manos Limpias’.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

L’advocat vinculat al sindicat ultradretà ‘Manos Limpias’ Sebastián de Juan Fontanet representarà l’Ajuntament de l’Hospitalet en l’acusació popular pel cas Consell Esportiu. Quatre mesos després que el ple municipal acordés personar-se en aquest presumpte cas de corrupció, Districte7 ha tingut accés al nom de l’advocat que representarà els interessos municipals en el cas, que actualment es troba en mans del jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet.

Segons una resolució municipal, tramitada al mes de gener, el tinent d’alcaldia Francesc Belver va autoritzar la contractació de Sebastián de Juan Fontanet per a “la direcció lletrada i defensa dels interessos municipals en qualitat d’acusació particular” en el cas Consell Esportiu. El document municipal avala la seva contractació “per la seva experiència professional, especialització en dret penal, i intervenció professional en procediments penals”.

Tal i com recorda el document, signat per l’àrea d’alcaldia-presidència, els presumptes delictes que s’estan investigant inclouen la falsedat documental, malversació de cabals públics, administració deslleial, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

El consistori va acordar personar-se com a acusació popular al ple de desembre, després que s’aprovés per unanimitat una moció presentada per ERC. El grup republicà justificava aquesta entrada al procés judicial, encara en fase d’instrucció, “per defensar els interessos de la institució, de l’esport a la ciutat i dels veïns i veïnes”.

La relació entre ‘Manos Limpias’ i l’Ajuntament de l’Hospitalet està marcada per un precedent recent, i és que el sindicat va portar als tribunals el govern municipal l’any 2016 per prohibir participar les Germandats dels Antics Legionaris de Barcelona en les processons de Setmana Santa a la ciutat.

Sebastián de Juan Fontanet va ser l’advocat de ‘Manos Limpias’ encarregat de presentar la querella contra la família Pujol, l’any 2014. Entre altres casos, De Juan també ha liderat la defensa de Virginia López Negrete, advocada del propi sindicat ‘Manos Limpias’ acusada de presumptes extorsions contra la infanta Cristina a canvi de retirar la demanda que el sindicat havia interposat pel cas Noos.

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat