Opinió

A l’agost també

Les vacances poden ser un bon moment per adquirir bons hàbits i mantenir el cos en moviment. Dani García, del gimnàs Wods, dona algunes claus per entrenar a l’estiu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Després de molts mesos estressats per les demandes del treball, els horaris exigents, els imprevistos del dia a dia, les factures, els equilibris de la conciliació i tot allò que ens va minvant l’energia a poc a poc, necessitem vacances.

I aquest any amb la puta pandèmia, la por, les restriccions, les morts, les xifres, les males notícies, l’abús de pantalles i l’escassetat d’abraçades, són unes vacances més merescudes que mai.

A l’agost, però, també s’entrena. Les vacances d’estiu poden ser un bon moment per agafar nous i bons hàbits saludables i el moviment i l’exercici són dos pilars fonamentals. No fa falta rebentar-se ni molt menys. Fa falta moure’s. Cada dia. De diferents formes. Amb diferents intensitats. No deixem de moure’ns perquè envellim sinó a la inversa, envellim perquè ens deixem de moure.

No parlo només d’entrenament, sinó de moviment: caminar, jugar, ballar… en definitiva, moure’ns i no passar massa hores en una mateixa posició (sigui quina sigui).

I a més a més, fer alguna cosa d’exercici també és important. Si ja ho acostumem a fer, les vacances són un bon moment per canviar i provar activitats noves, en grup, més lúdiques i a la natura. Si mai en fem, a les vacances, que tenim més temps, escollir una activitat i agafar l’hàbit. Dos, tres dies per setmana 45′ per començar pot ser suficient si a més a més ens movem força la resta del dia.

Però a l’agost també, hem de descansar i a vegades se’ns oblida. Dormir més. Gaudir més de les persones que ens envolten. Passar més temps a l’aire lliure. Llegir amb calma. Practicar sexe. Desconnectar de tot per tornar a connectar amb nosaltres i la nostra naturalesa. Viure, al cap i a la fi.

Sigui com sigui, hem de trobar un equilibri sostenible perquè la màgia hi és als extrems…però no podem viure-hi sempre allà, inclòs a l’agost.

P.D. Si vols introduir entrenaments sense material a l’estiu allà on siguis et recomanem el nostre programa SINES3, gratuït a YouTube.

Dani García, headcoach de WODS
@wodslh

Contacta amb nostres

hola@districte7.cat